وضعیت مبهم تماشاخانه نگاه در نجف آباد
ایسنا/اصفهان درحالیکه مدیر تنها تماشاخانه نجفآباد که از سال ۱۳۹۶ فعالیتهای هنری خود را در قالب تئاتر پوشش میداد از تعطیلی آن خبرداده است، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد دراینباره گفت: تعطیلی در کار نیست!
میثم طاهری، مدیر تماشاخانه نگاه دراینباره به ایسنا گفت: سال ۱۳۹۶ به دلیل اینکه در نجفآباد پلاتوی تخصصی برای تئاتر وجود نداشت، تماشاخانه نگاه به پیشنهاد خاجوی، معاون هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد تأسیس شد، اما از اوایل گسترش بیماری کرونا ویروس و به دلیل استیجاری بودنِ مکان تماشاخانه، قصد داشتم آن را تعطیلی کنم، ولی به دلیل نداشتن سالن، منتظر ماندم تا بعد از آماده شدن سالن پردیس سینمایی خارون و تالار اجتماعات دکتر شریعتی که چندان مناسب تئاتر نیست، برای تعطیلی تماشاخانه اقدام کنم.
او با بیان اینکه پایان خردادماه سالن تماشاخانه نگاه باید به مالک بنا تحویل داده شود، افزود: نجفآباد شورای نظارتِ سختگیری در زمینه تئاتر دارد و یک نمایش از ابتدا تا مرحله تأیید، پروسهای طولانی را طی میکند تا جایی که از زمان اجرا میگذشت. پروسه طولانی ۲ تا ۳ ماهۀ تولید یک نمایش باعث میشد که تماشاگر، منتظر و تماشاخانه خالی بماند و کاری برای اجرا روی صحنه نرود! این مسئله در کنار بیانگیزه شدن و کمکاری کارگردانان تئاتر نجفآباد که ناشی از هزینه بالای تولید است بر تعطیلی تماشاخانه نگاه دامن زد؛ به همین دلیل تولیدات، بسیار کم انجام میشد، درحالیکه من نیز تولیدکننده هستم و همیشه بر رساندن یک کار تا اجرا سعی داشتهام.
طاهری با اشاره به اینکه عدم بازدهی مالیِ کافی از تماشاخانه نگاه سبب شد که او برای تمدید اجارۀ این مکان اقدام نکند، خاطرنشان کرد: سال ۹۶ که تماشاخانه نگاه افتتاح شد ۶۰ میلیون تومان برای آن هزینه کردم، ولی در حال حاضر چیزی از آن برای من باقی نمانده است؛ ضمن اینکه تعداد ۵ نفر بهصورت مستقیم و حدود ۱۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم در این تماشاخانه مشغول به درآمدزایی بودند. این نکته نیز لازم به ذکر است که مدت ۳ سال فعالیت این تماشاخانه با کرونا در هم آمیخت و خسارت بسیاری به ما وارد کرد، از طرفی نیز وعدۀ دادن تجهیزات نور و تسهیلات بلاعوض از طرف دولت عملی نشد.
مدیر تماشاخانه نگاه با بیان اینکه تماشاخانههای خصوصی از حمایت مرکز هنرهای نمایشی تهران برخوردار هستند، اما تماشاخانه نگاه از حمایت این مرکز برخوردار نبود، تصریح کرد: ما تنها یک وام از صندوق امید دریافت کردیم که پرداخت اقساط وام در کرونا برای من سخت بود، اما تسویه شد.
او در خصوص امکان بازگشایی مجدد تماشاخانه نگاه نیز توضیح داد: در این زمینه صحبتهایی شده تا بتوانیم با فرمانداری و نماینده اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد رایزنی کنیم، هرچندکه من در همه این سالها با این دو نهاد صحبتهایی داشتم، ولی حمایت چندانی در این خصوص صورت نگرفته است. در مدت ۶ سال فعالیت تماشاخانه نگاه، تلاش من برای ادامه فعالیتها یکطرفه بود و بازگشایی مجدد این تماشاخانه نیازمند تلاش جمعی و حمایت مسئولین است، اما در حال حاضر پردیس خارون در آستانه تأسیس است.
طاهری با بیان اینکه فعلاً برای انجام تمرینهای تئاتر، پلاتویی را اجاره کرده است، ادامه داد: ما در شهر نجفآباد مشکلِ مکان نداریم و حتی در این ۶ سال فعالیت تماشاخانه، با تماشاگر نیز روبرو نبودیم و وقتی نمایشی روی صحنه میرفت مردم از آن به خوبی استقبال میکردند و دائماً پیگیر کارهای بعدی ما بودند، درواقع ما با تضمین تماشاگر به روی صحنه میرفتیم. مشکلِ ما مشکل تولید بود که به دلیل عدمحمایت مسئولان انگیزۀ کارگردانان تئاتر نجفآباد به صفر رسید.
بااینوجود، محبوبه عباداللهی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد دراینباره به ایسنا گفت: تعطیلی در کار نیست. وقتی میگوییم مکانی تعطیلشده است، یعنی مجوز آن بهطورکلی باطل میشود، ولی در این مورد صدق نمیکند و تنها یک تغییر مکان صورت گرفته است.
او ادامه داد: آقای طاهری از بالا رفتن اجارهبهای مکان تماشاخانه با من صحبت کردند؛ همچنین در طول این مدت کرونا و مسائل دیگر سبب تحتفشار قرار دادن همه هنرمندان ازلحاظ مالی شد. ایشان به من گفتند که ۲ سال است در فکر تعطیلی این تماشاخانه هستند و من پیشنهاد کردم که از این تصمیم دست نگهدارند و اجازه دهند که من در این خصوص با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صحبت کنم و قرار بر این شد که در مکان جدیدی که توسط ایشان برپا میشود درخواست موسسه تک منظورۀ پلاتو تمرینی دهند و همچنین قول همراهی از طرف اداره کل نیز به ایشان داده شده؛ ضمن اینکه آقای طاهری برای آموزشگاه تئاتر درخواست داده بودند که با ارجاع به مدرک تحصیلی ایشان که مرتبط بود، قرار بر ثبتنام در سامانه و تأسیس آموزشگاه تئاتر نیز شد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد اضافه کرد: قرار بر این است که بهطور پیوسته تجهیزات مورد نیاز در مکان جدید مستقرشده و بازدید اداره کل نیز انجام شود و این تغییر مکان صورت گیرد. آقای طاهری باید شرایط را در این مکان جدید به حد استاندارد برسانند تا مجدداً مجوز تماشاخانه در مکان جدید برای ایشان صادر شود که این یک پروسه طولانی و زمانبر است و در طول این مدت آقای طاهری درخواست پلاتوی تمرینی داشتند که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با آن موافقت کرده است.
او در خصوص پروسه صدور مجوز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در ابتدا کارگردان گروه در خصوص محل اجرا با مسئول مکان موردنظر که تماشاخانه یا سالنهای دیگر باشد به توافق میرسد و بعد از آن درخواست مکتوب به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نجفآباد ارائهشده و صدور مجوز توسط این اداره انجام میشود.
منبع خبر: خبر گزاری ایسنالینک مطالب دیگرآشنایی با شرکت گرماسرما سازه