راه اندازی یک موزه جدید با هزار میلیارد ریال

مدیر توسعه گروه موزه‌های دفینه وابسته به بنیاد مستضعفان از راه‌اندازی نخستین موزه بافته‌های تاریخی کویر ایران در بهمن‌ماه امسال خبر داد.


به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی گروه موزه‌های دفینه، محسن قانونی گفت: سال گذشته پس از این‌که موزه «نور و روشنایی» یزد بهره‌برداری شد، رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با استانداری یزد تفاهمنامه‌ای امضا کرد تا در کنار این موزه، بنای موزه دیگری نیز تجهیز و ایجاد شود.


او افزود: موزه «نور و روشنایی» بخشی از کارخانه ریسندگی بوده که سال گذشته مورد بهره‌برداری قرار گرفت. بخش دیگری از این کارخانه از جمله ساختمان اصلی با مساحت شش‌هزار و یکصد متر مربع، در اختیار بنیاد قرار گرفت تا به عنوان دومین فضای موزه‌ای بنیاد در کنار موزه «نور و روشنایی» مورد بهره‌برداری قرار گیرد.


قانونی روند پیگیری و راه‌اندازی این موزه در سال جاری را تشریح کرد و گفت: مدیر عامل مؤسسه، شهردار یزد و مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد از مکان کارخانه برای شروع عملیات و تبدیل آن به موزه بازدید کرده و پس از امضاء تفاهم‌نامه، فرآیند اداری آن درحال پیگیری است. همچنین برای مرمت و راه‌اندازی این موزه که قرار است بهمن ماه به بهره‌برداری برسد، بالغ بر هزار میلیارد ریال بودجه اختصاص داده شده است.


راه‌اندازی یک موزه جدید با هزار میلیارد ریال



مدیر توسعه گروه موزه‌های دفینه با بیان این‌که شهر یزد به عنوان پایگاه نساجی در ایران از گذشته‌های دور مورد توجه قرار داشته و در دوران پهلوی نیز بیشترین کارخانه‌های نساجی ایران در یزد فعالیت می‌کردند، اظهار کرد: از آنجا که محل در نظر گرفته شده برای موزه بافت‌های تاریخی، کارخانه منسوجات و ریسندگی بوده و وجه قرابتی با موضوع موزه ایجاد کرده، بنیاد مستضعفان تصمیم گرفت تا این بخش از کارخانه را نیز به مجموعه موزه‌ای خود اضافه کند و این مکان به یک پردیس موزه‌ای تبدیل شود. به‌این ترتیب موزه «بافت‌های تاریخی کویر ایران» را در کنار موزه «نور و روشنایی» خواهیم داشت.

او درباره نحوه انتخاب و تأمین آثار موزه‌ای گفت: بخش زیادی از آثار این موزه از محل دارایی، خزانه و گنجینه‌های بنیاد مستضعفان با محوریت آثاری از کویر مرکزی ایران تأمین و انتخاب خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی به نمایش گذاشته شود. ما آثار زیادی از ری، یزد، قم، کاشان، اصفهان و کرمان داریم، اما توجه اصلی ما به بافندگی و منسوجات شهر یزد است.


راه‌اندازی یک موزه جدید با هزار میلیارد ریال



قانونی با تاکید بر این‌که توجه به مباحث روز موزه‌داری در دنیا و ایجاد تعامل بصری و مفهومی با مخاطبان، رویکرد ما در این موزه است، گفت: سعی می‌کنیم یک موزه تعاملی و روایتگر براساس محتوای تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مرتبط با این حوزه در سطح بین‌المللی راه‌اندازی کنیم. براین اساس تجهیزات و ادوات مورد استفاده در حوزه نساجی مورد توجه قرار می‌گیرد و در تأمین آن می‌کوشیم. در بخش جانبی موزه، فضای فروشگاهی صنایع دستی مرتبط با منسوجات یزد را نیز خواهیم داشت تا در قالب یک پردیس موزه‌ای به رونق صنایع دستی استان کمک کند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید